Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: ahjubaklažaan kitsejuustukreemiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raigi tänane superstaar on baklažaan kitsejuustukreemiga. Baklažaan muutub ahjus küpsetades mõnusalt pehmeks ja sobib kitsejuustuga imeliselt kokku. 

Vaja läheb:

  • 2 keskmist baklažaani
  • 4 tl head oliiviõli
  • Soola
  • 100 g pehmet kitsejuustu
  • 100 g Kreeka jogurtit
  • Umbes 1 tl sidrunimahla
  • Peale puistamiseks granaatõunaseemneid ja koriandrit

1. Eelsoojenda ahi 220 kraadini ning pane ahju põhja kuumakindel nõu veega, et ahju niiskust lisada.

2. Poolita baklažaanid pikuti ning lõika neisse noaga umbes 2 cm laiuselt risti-rästi muster (pildilt saab aru, mida silmas pean).

3. Määri iga baklažaanipoolik 1 tl oliiviõliga (tegutse kiiresti, õli imendub ülikiiresti) ning lisa üsna heldelt soola.

4. Küpseta taimi umbes 40 minutit kuni need on pealt pisut krõbedad ning mõnusalt pehmed.

5. Samal ajal valmista kitsejuustukreem - selleks sega lihtsalt kitsejuust jogurtiga ning maitsesta sidrunimahlaga. Igaks juhuks maitse, kas on vaja ka soola lisada.

6. Serveerimiseks tõsta baklažaanid taldrikule, kuhja neile kitsejuustukreemi ja lisa ohtralt granaatõunaseemneid ning koriandrit.

Tagasi üles