Vaata, kuidas aegunud puitpõrandaid odavalt uuendada

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Janet Coon

Kui vana puitpõrand on juba liigselt kulunud ja ära tüüdanud, on ehk aeg anda sellele uus elu. Vaata, mida tegi blogija Janet Coon, et anda toale uus välimus vaid 45 euroga.

«Kui mu tütar majast välja kolis, otsustasin muuta tema toa kodukontoriks,» kirjutab Janet. Naise sõnul oli tema eelarve väga väike ning peaaegu kõik, mis ta tuppa lisas või muutis, oli taaskasutatud, kaasa arvatud vana puidust põrand. 

Foto: Janet Coon

Vana parkettpõrand oli läbi elanud üleujutuse ning ootas hirmsasti uut värvikihti. «Kujutasin uut tuba ette kui puhast ja avarat ruumi, kus oleks hea rahulik tööd teha. Seetõttu otsustasin põranda katta valge põrandavärviga,» selgitas naine. 

Selleks pesi naine pärast tolmuimejaga tõmbamist parketi ära ning käis selle kiiresti üle liivapaberiga. Seejärel pidi põranda taas kord tolmuimeja ja niiske lapiga üle tõmbama, kuna mustus jääb reeglina värvi alt hästi näha.

Foto: Janet Coon

Põranda võõpas naine üle valge terrassivärviga. Selle kandis ta peale pika varre otsa paigaldatud vahtkummist värvirulliga. Kui korralik lihvimistöö teha, pole naise sõnul vaja põrandat enne värvimist kruntida.

Kui värv oli kuivanud, kattis Janet põranda kolme läbipaistva lakikihiga, et olla veendunud, et koerad ja mustad jalanõud valget põrandat ära ei rikuks. «Lakikihid kuivasid küll kiiresti, kuid kindlasti tuleks hoida aknad õhutamiseks lahti,» kostis naine.

Foto: Janet Coon

Kindluse mõttes ootas Janet enne mööbli tagasi paigutamist umbes nädala, et põrand täielikult kuivanud ja raskeks mööbliks valmis oleks. «Möödunud on juba kaks aastat ja põrand on siiani väga hästi vastu pidanud. Pealegi on valge põrand perfektne taust minu blogipiltidele,» kommenteeris Janet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles