Valitud õpetajad saavad Tallinnas väga soodsa üürikodu

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajatele mõeldud üürimaja.
Õpetajatele mõeldud üürimaja. Foto: Tallinna linn

Tallinna linn jagab valitud õpetajatele väga soodsa hinnaga elamispindu Lasnamäel. Pakutavad korterid peaksid lahendama selle ameti esindajate eluaseme leidmise probleemid.

Uuslinna 3a asuvale Õpetajate Kodu nimelisele elamispinnale võivad pretendeerida kõik Tallinna linnas töötavad koolieelse lasteasutuse, põhikooli, gümnaasiumi, huvikooli või kutseõppeasutuse õpetajad. 

Korteri taotlemise lisatingimuseks on, et taotleja enda või temaga koos ühist eluruumi kasutada soovivate isikute omandis ei ole Harju maakonnas asuvat eluruumi ega hooneühistu liikmesust, mis annab õiguse kasutada eluruumi.

Majas on 75 ühe- ja kahetoalist korterit, mille ruutmeetrihind on 5,21 eurot. «Kinnisvaraportaali KV.ee andmetel on Lasnamäel korterite keskmine üürihind 8 eurot ruutmeetri kohta, seega on 5,21 eurot ruutmeetri kohta märgatavalt soodsam,» ütleb Tallinna abilinnapea Eha Võrk vastuseks küsimusele, kas säärane pind siis tõesti õpetajale oluliselt odavam tuleb. Ruutmeetrihinnale lisanduvad küll ka kõrvalkulud, kuid linn lubab, et needki on madalad. 

«Arvutuste kohaselt tuleks näiteks 36,5 ruutmeetri suuruse ühetoalise korteri eest kalendrikuus välja käia üürina 190 eurot ja kõrvalkuludena umbes 35 eurot ning 50-ruutmeetrise kahetoalise korteri üürina 260 eurot ja kõrvalkuludena umbes 50 eurot, täpsemalt sõltuvad viimati nimetatud summad iga inimese harjumustest,» lisab Võrk. 

Kui õpetaja, kel õnnestub üks neist korteritest endale üürida, peaks ametit vahetama, tuleb tal elamispind mõistagi vabastada. Aga kui kiiresti? «Mõistliku aja jooksul, mis on vajalik elukorralduse muutmiseks, kuid mitte enam kui kolm kuud,» ütleb Võrk.

Taotlusi eluruumidele hakkab linn vastu võtma 15. maist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles