5 asja, mida välja viskamise asemel hoopis üle värvida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Värv ei ole mõeldud ainult seintele. Uue elu saab anda värske värvikihiga peaaegu kõikidele kodus olevatele asjadele, vahendab HouseLogic.

Siin on mõned esemed, mille värvimise peale tihti inimesed ise ei tulegi:

1. Keraamilised plaadid

Kujuta ette kui mugav on seina või põrandaplaate sedasi uuendada, et neid ei pea selleks väljagi lõhkuma. Siiski tuleks vältida niiskede alade värvimist ning eelistada pigem selliste plaatide värvimist, mis tihedat kasutust ei leia.

Plaatide värvimiseks paranda esiteks praod pahtli või silikoongia. Seejärel krundi ja kata plaadid lateksvärviga. Pärast seda tuleks veel pind igaks juhuks ka lakiga üle käia.

2. Vaibad

Suure vaiba välja vahetamine võib olla väga kulukas ja tüütu. Seega miks mitte hoopis vana vaip üle värvida. Selleks saab kasutada näiteks veega lahjendatud kangavärvi või spetsiaalset mööbliriide värvi.

Kindlasti tuleks enne värvimist vaip korralikult ära puhastada ning tolmuimejaga üle tõmmata.

3. Kodumasinad

Kuumakindlate spreivärvide abil saab üle värvida näiteks külmkapi, mikrolaineahju või isegi tolmuimeja. Selleks tuleks enne värvimist pind korralikult puhastada ja kruntida. Pärast kuivanud värvikihti tasuks pind ka läbipaistva lakiga üle käia. 

4. Lingid ja kapinupud

Kulunud ukselingid ja päevinäinud kapinupud saab samuti vaid kerge spreivärvi kihiga uueväärseks muuta. Toonivalik on lõpmatu ning kasutada saab nii matt- kui kroomviimistlusega värve.

5. Tellistest ahjud ja seinad

Kui tihti jäetakse tellised pigem värvimata, siis tegelikult võib nendel olev uus värv anda toale täiesti uue välimuse. Otsuses peaks aga täiesti kindel olema, kuna pärast on värvikihti tellistelt väga raske maha saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles