Toidublogija Kadri Raig näitab ette, kuidas üllatada külalisi krõbedate korvikestega, mis on täidetud jogurtikreemi ja marjadega.
Retseptisoovitus ainult täiskasvanutele: Vana Tallinna korvikesed marjadega
Vana Tallinna korvikesed marjadega
Korvikesed
- 30 g võid
- 8 spl suhkrut
- 4 spl vahtrasiirupit
- Näpuotsatäis soola
- 4 spl jahu
- 4 spl peenelt hakitud mandleid
Kreem
- 3 lehte želatiini
- 2 spl kuuma vett
- 200 mk vahukoort
- 1 dl Vana Tallinn Yoghurt Cream likööri
- 2 dl maitsestamata jogurtit
- Serveerimiseks ohtralt marju (maasikad, mustikad, vaarikad) ja rabarberit
Korvikeste valmistamiseks
1. Eelsoojenda ahi 190 kraadini.
2. Kuumuta väikeses potis madalal kuumusel võid, suhkrut, siirupit ja soola aeg ajalt segades, kuni saavutad ühtlase sulanud massi.
3. Tõsta pott tulelt ning sega sinnasamasse juurde jahu ja mandlitükikesed. Sega segamini.
4. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile teelusikatäide taignasegu, jäta vähemalt 5 sentimeetrised vahed, et taigen laiali vajuma mahuks.
5. Küpseta umbes 7 minutit, kuni küpsised on laiali vajunud ja kergelt pruunistunud.
6. Kui soovid neist korvikesed vormida, siis tuleb kiiresti tegutseda, noa abil küpsised ükshaaval plaadilt eemaldada ja millegi kumera peale jahtuma panna. Näiteks sobib siin kasutada klaase, nagu allpool pildil näha. Kui soovid korvikesi teha, siis soovitan korraga küpsetada kuni 6 küpsist - muidu need jahtuvad juba liigselt maha ning siis neid enam vormida ei saa.
Kreemi jaoks
1. Leota želatiinilehtesid umbes 10 minutit külmas vees.
2. Seni sega omavahel kokku jogurt ning liköör ja vahusta teises kausis koor tugevaks vahuks.
3. Lahusta paisunud ja kuivaks pigistatud želatiin kahes supilusikatäies kuumas vees ning sega see seejärel jogurti hulka.
4. Viimasena lisa segusse ettevaatlikult vahukoor, sega õrnalt, aga kindlalt läbi (sa ei taha koorest õhku välja segada, samas ei taha aga ka želatiinitükke).
5. Serveeri kreemi korvikeste sees või lihtsalt küpsiste kõrvale, kohustusliku elemendina kuhja kõik üle rohkete marjade ja rabarberitükikestega, sest magus vajab tasakaalustamist!