Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: vahemerehõngulised pancetta-tartletid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Jaan Heinmaa

Kokaraamatute autor Lia Virkus ja Rakvere soovitavad tervitada alanud piknikuhooaega pancetta-tartlettidega, mille täidise krooniks itaaliapärane toorsuitsupeekon, seltsiliseks helde käega kevadrohelist ja nagu Itaalias kombeks – juustu, juustu ja veel kord juustu.

Need kergesti valmivad ja armsalt suupärased tartletid sobivad suurepäraselt piknikukorvi, aga ka hommikusöögiks värskelt pressitud mahla või aurava kohvitassi kõrvale. Buon appetito!

Koostisosad

  • 150 g toorsuitsupeekonit
  • 200 g kirsstomateid
  • 200 g Merevaiku
  • 100 g riivitud juustu
  • 400 g lehttainast
  • peotäis lillkapsa- ja brokoliõisikuid
  • 2 muna
  • 1-2 tl kuivatatud punet või tüümiani
  • soola ja musta pipart

Valmistamine

Rulli lahttainas jahusele lauale. Lõika 6 tartletisuurust põhja ja vooderda vormide põhjad ja ääred taignaga. Laota põhjale lillkapsa ja brokoliõisikud, tükelda 2 pancettaviilu ning laota vormidesse. Poolita kirsstomatid ja laota pooled neist vormidesse. Vispelda munad lahti toasooja Merevaiguga, sega hulka sutsuke soola ja riivjuust. Kalla vormidesse. Kortsuta pancettaviilud ja tõsta pirukavormidesse, vajuta äärtesse mõned kirsstomatipoolikud. Jahvata peale musta pipart ning puista ka soovi korral kuivatatud punet või tüümiani. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10-15 minutit kuni pirukad on pealt kaunilt kuldpruunid.

Tagasi üles