Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: kevadine seenepasta kogritsatest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig õpetab, kuidas teha kogritsatest seenekastet ja hoiatab, et neid peab enne söömist kindlasti kaks korda kupatama – muidu võib seenekaste päris kurvalt lõppeda.

Vaja läheb:

  • 300 g kevadkogritsaid
  • 1 sibul
  • Praadimiseks õli
  • 200 ml vahukoort
  • Paar oksa värsket tüümiani
  • Soola-pipart
  • Umbes 150 g meelepärast pastasorti

Kogritsate ette valmistamine

1. Puhasta seened ning lõika suuremad pooleks.

2. Kupata seeni kolm korda kolm minutit ehk siis lase seened üks kord keema, lase kolm minutit ilma kaaneta podiseda, seejärel kurna. Tee nii kolm korda järjest ning nõruta seened korralikult.

Pasta

1. Keeda vastavalt pakendi instruktsioonile, aga katseta kolm minutit enne pakil märgitud aega, et äkki on pasta juba piisavalt keenud - rihi al dente’le ehk ära üle keeda.

Kaste

1. Tükelda sibul, lisa sellele kohe pisut soola ning prae madalal kuumusel umbes viis minutit.

2. Tõsta pannil kuumust ning lisa sinna ka seened ning prae mõne minuti jooksul.

3. Seejärel kalla pannile ka koor, maitsesta soola, pipra ning tüümianiga ning lase paar minutit podiseda.

4. Kui tundub, et kaste liigselt kokku keeb, siis lisa paar lusikatäit pasta keeduvedelikku.

Lõppakord

1. Kurna pasta ning lisa see kastmele, sega kõik kokku ning serveeri kohe.

2. Serveerimisel võid lisada veel pisut tüümiani või paar laastu parmesani.

Tagasi üles