Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kokka koos lastega: rabarberi-martsipanimuffinid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Stockmann

Vahetult enne emadepäeva toimetasid Stockmanni esitlusköögis vilkad Kahvliahvid, kes üheskoos hõrgutisi kokkasid. Merle Liivak ning Helen Saluveer koos lastega valmistasid mahedaid rabarberi-martsipanimuffineid.

RABARBERI-MARTSIPANIMUFFINID

Helene ja Frida retsept raamatust «Lase mind kööki!»

  • 200 g rabarberit
  • 200 g martsipani
  • 200 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 2 suurt muna (või 3 keskmist)
  • 2 sl hapukoort
  • 200 g jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • soovi korral tuhksuhkrut

Koori rabarber ja haki väikesteks tükkideks. Kui sul on noored rabarberid, ei pea varsi koorimagi! Pudista martsipan peeneks. Kõva martsipani puhul võta appi riiv.

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa kaussi ükshaaval toasoojad munad, samal ajal sega hoogsalt. Pane hulka ka hapukoor. Teises kausis sega kokku jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Siis kalla kahe kausi sisu kokku. Viimasena sega tainasse rabarber ja martsipan.

Tõsta tainas muffinivormidesse. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit - hoia neil silm peal, sest täpne aeg oleneb ahjust. Muffinid on valmis, kui need on mõnusalt pruunikaskuldsed. Võta vormid ahjust välja ja sõelu muffinitele tuhksuhkrut.

Tagasi üles