Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: kerge ja kiire kikerherne-spinatiroog

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Keskturul müüvad tädid praegu suurte lehtedega spinatipunte, mida on raske ostmata jätta. Kilo eest küsitakse umbes 6 eurot ja poolest kilost jätkub koos kikerhernestega kenasti kahe inimese õhtusöögiks. Terve suur pann on alguses tükeldatud spinatit kuhjaga täis, aga nagu teada on, siis see kuhi vajub kuumuses kiiresti kokku, kirjutab toidublogija Kadri Raig.

Vaja läheb:

  • 1 sibul
  • Umbes pool kilo spinatit (soovitan korralikult ära pesta ja sama korralikult kuivatada - hamba all krigisev liiv pole väga mõnus)
  • 1 purk kikerherneid (kui ise leotad ja keedad, siis nii 200-300 grammi keedetuid)
  • 0,5 sidruni mahl
  • Soola-pipart

Juhtnöörid

1. Haki sibul üsna peenelt ning prae pannil õli sees madalal kuumusel paar minutit.

2. Samal ajal haki spinat - varred umbes 1cm pikkusteks juppideks, lehed suuremalt ning viska need siis pannile sibula juurde - kuhi on päris korralik, aga ära muretse, see vajub kokku.

3. Kui spinat on juba kokku vajunud, siis lisa pannile ka kikerherned ning kuumuta veel seni, kuni need on soojad.

4. Seejärel maitsesta segu soola, pipra ja sidrunimahlaga.

5. Söö kohe!

PS! Saladuskatte all võin öelda, et viskasin sel korral ka paar peotäit naati pannile lisaks

Tagasi üles