Roostesed potid ja pannid saab puhtaks selle lihtsa nipiga

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Rooste ei ole probleemiks vaid vanade pottide ja pannide puhul – tülikad roostelaigud võivad ajapikku tekkida ka moodsamatele kodutarvetele. Enne kui need aga uute vastu välja vahetada, tasub proovida seda kiiret nippi.

Selleks, et roostest lahti saada, pole vaja kalleid puhastusvahendeid. Vaja läheb hoopis ühte kartulit, vahendab Kitchn.

Nuhtluse eemaldamiseks on vaja kartul pikkupidi pooleks lõigata ning seejärel kas nõudepesuvahendisse või söögisoodasse kasta. Kaetud kartulipoolega tuleb roosteseid kohti hõõruda.

Kui kartul muutub liiga libedaks, lõika sellest viil ära ning kasuta toiduainet samal moel edasi, kuni rooste on eemaldatud. Seejärel loputa pann või pott veega üle ning kuivata see korralikult ära.

Kuna kasutada ei tule keemilisi vahendeid, saab seda nippi vabalt kasutada ka söögiriistade, kööginugade ja teiste kodutarvete peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles