Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: kerge omlett kodujuustu, herneste ja mündiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig näitab, kuidas teha omletti, mida täiustab mõnus kodujuust, mis kuumuses ka kergelt sulab.

Kerge omlett kodujuustu, herneste ja mündiga

Kahele

Vaja läheb:

  • 5 muna (mida vabamalt jooksnud kanadelt, seda parem)
  • 2 rohelist sibulat
  • 2 spl vett
  • 200 g kodujuustu
  • 1 dl (külmutatud) herneid
  • Mõned värsked mündilehed
  • Soola-pipart
  • Praadimiseks õli

Juhtnöörid

1. Kuumuta herneid pisut pannil nii, et need vajadusel üles sulaksid ning soojeneksid ning tõsta need seejärel kõrvale.

2. Löö munad koos soola-pipra, vee ja hakitud rohelise sibulaga kergelt vahule.

3. Kuumuta pannil pisut õli, vala omletisegu pannile ning lükka ääri järjest panni keskele nii, et muna ühtlasemalt hüübiks.

4. Kui muna on juba peaaegu küps, siis laota omletile kodujuust ning herned, kata pann kaanega ning lase madalal kuumusel lõpuni küpseda.

5. Enne serveerimist laota peale värske hakitud münt.

Tagasi üles