Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Kasulik teada: kuidas tuleb tegelikult ingverit koorida?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ingver
Ingver Foto: www.flickr.com

Ingver annab paljudele toitudele eriti huvitava ja aasiapärase maitse. Kuidas on seda juurt aga söögi tegemiseks kõige parem koorida, ilma et pool sellest raisku läheks?

Tavalise noaga koorides läheb suur osa ingverijuurest tihti kaotsi. Koorimisnoaga on tulemus küll natuke parem, kuid siiski on sellega manööverdamne tüütu ning võtab palju aega. Kuigi ingverikoor näeb välja pigem paks ja tugev, on see tegelikult üpris õhuke ning vajab eemaldamiseks vaid ühte väikest teelusikat. 

Ingveri koorimine
Ingveri koorimine Foto: www.flickr.com

Selleks toimi nii:

  • Lõika noaga ingverist sobiva suurusega jupp ning eemalda sellelt väiksemad mügarikud
  • Hoia ingverit ühes käes ning kasuta selle kraapimiseks teelusika tippu
  • Varsti näed, et koor eemaldub väga lihtsasti ning tulemus on kordi ühtlasem ja siledam kui noaga koorides.
Tagasi üles