Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Puust ja punaseks: kuidas kala valida?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Dzinnik Darius / PantherMedia / Scanpix

Kirjutasime just kaladest, mille söömine toob tervisele rohkem kahju kui kasu. Kuidas aga üldse kala poest lauale valida?

Bright Side annab nõu.

  • Värskel kalal soomused läigivad ja silmad on selged. Võta kala kätte ja vaata – riknenud kala saba vajub allapoole, samuti viitavad kuivad uimed ja hallid lõpused kalale, mis ei ole enam värske.
  • Kui sa ostad akvaariumist eluskala, siis kõigepealt veendu, et vesi oleks puhas.  Vali kala, mis hoiab pigem põhja kui veepinna ligi.
  • Kui sa ostad lõhet, vali lõigud, milles näed valgeid niite. Kui kala on üleni punane, on see tõenäoliselt värviga töödeldud. Ära vali ka lõhet, mille soomustel on näha eredaid laike – see kala püüti kudemisajal, mis tähendab, et kala liha ei ole nii maitsev.
Tagasi üles