Üürikodu kõpitsenud Obamad tegid ootamatu kinnisvaratehingu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michelle ja Barack Obama.
Michelle ja Barack Obama. Foto: Scanpix/AP

Ameerika Ühendriikide ekspresident Barack Obama kolis pärast ametiaja lõppu üüripinnale Washingtonis, kuhu plaaniti jääda noorema tütre kooli lõpuni. Nüüd puhuvad aga sootuks uued tuuled.

Washingtonis Kalorama piirkonnas võimsa villa üürinud Michelle ja Barack Obama otsustasid üürikodu ära osta. New York Timesi andmetel tuli neil selleks rahakotti 8,1 miljoni dollari võrra kergendada.

Plaanimuudatus  on üsna ootamatu, sest esialgu andis pere mõista, et Washingtoni nad kindlasti jääda ei plaani. Mis neid meelt muutma sundis? "Arvestades, et härra ja proua Obama peavad tütre õpingute tõttu Washingtonis elama veel vähemalt kaks ja pool aastat, leidsid nad, et arukam on maja endale osta kui seda üürida," selgitas Obama pressiesindaja Kevin Lewis.

Obamade uus maja Kolorama linnaosas Washingtonis. FOTO:  
Obamade uus maja Kolorama linnaosas Washingtonis. FOTO:  Foto: Scanpix/RS/MPI/Capital Pictures

Mõistagi tekitab Kolorama-kodu ostmine küsimusi, kus Obamad siis pikemas perspektiivis elada plaanivad ja vähemasti hetkel sellele selget vastust ei ole: ka nende maja Chicagos Kenwoodis on endiselt alles.

Huvi tuntakse ka selle vastu, miks Obamad, kes viimasel ajal üha rohkem poliitilistel teemadel sõna võtavad ja pildile satuvad, nii väga Washingtoni jääda tahavad, kuid ametlikuks versiooniks jääb Obama esindajal siiski otsuse majanduslik arukus.

Kolorama elanikud Obama sinnakanti kolimise üle väga õnnelikud ei ole, sest tema maja piiravad pidevalt ajakirjanikud ja fotograafid, lisaks laiutavat tänaval eriteenistuse autod. "Turvameetmed on nii kõrgel tasemel, et olen kaalunud oma kodu valve alt mahavõtmist," naljatab üks naaber.

Kinnisvaraspetsialistide sõnul on hind, mida  Obamad kodu eest maksid, selge märk karmist hinnatõusust Ühendriikide kinnisvaraturul. 2014. aastal vahetas sama maja omanikku kõigest 5,3 miljoni dollariga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles