Fotod: vastakaid arvamusi tekitanud kortermaja Tallinnas on valmis, kuidas tundub?

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.novamaja.ee

Kui sai teatavaks, et Tallinnasse aadressile Kopli 6 hakatakse ehitama üsna omanäolist kortermaja, jagunesid koduportaali lugejad kaheks: ühe leeri meelest oli tegu väga uuendusliku ja põneva lahendusega, teistele ei meeldinud see üldse. Nüüd on maja valmis, vaatame üle.

Nova Maja nime kandva ehitise alumised korrused on äripindade päralt, ülemistel on korterid. Iseenesest hoone nagu paljud teisedki Tallinna kesklinnas. Eriliseks teeb selle aga arhitekt Martin Aunini loodud silmatorkav fassaad. Just selle puhul leidiski osa meie lugejatest, et tegemist on üsna küsitava plaaniga, samas kui teised olid jälle arvamusel, et julge lahendus annab linnapildile pigem juurde, kui et võtab ära. Kuidas tundub?

Foto: www.novamaja.ee
Foto: www.novamaja.ee
Foto: www.novamaja.ee

Arendaja ise kirjeldab Nova Maja nii: «Nova maja ühendab endas südalinnas asuva kaasaegse arhitektuuri ja urbanistliku keskkonna, luues vanalinna ja Kalamaja piirile kõikide mugavustega kaasaegsed korterelamud. Kopli 4a ja 6 rajatavaid hooneid iseloomustavad läbimõeldud planeeringuga korterid ja innovaatilised lahendused. Tunnustatud arhitekti Martin Aunini loodud silmapaistev fassaad, ruumikad rõdud ja avarad katuseterrassid, kust avanevad lummavad vaated vanalinnale ja merele, loovad luksusliku terviku.». 

Hetkel on majas vabad veel vaid mõned üksikud korterid, nende hinnad jäävad 195 000 ja 765 000 euro vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles