Kui iga-aastane rabarberitest valmistatud plaadikook on lõpuks ära tüüdanud, on aeg proovida uusi ja huvitavaid retsepte!
5 huvitavat toitu, mida rabarberitest valmistada
Mahlakas rabarberiga banaanikeeks
See mahlakas keeks on tervislikum alternatiiv tavalisele magusale koogile – keeksis pole grammigi lisatud suhkrut!
Vaja läheb:
- 350 ml jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- pool tl söögisoodat
- pool tl soola
- 1 tl kaneeli
- 2 suurt muna
- 3 suurt purustatud banaani
- 80 ml mett
- 1 suur vars rabarberit
Valmistamine:
- Soojenda ahi 200 kraadini ning määri keeksivorm võiga.
- Ühes kausis sega omavahel kokku kõik kuivained. Teises kausis mikserda omavahel munad, banaanid ja mesi.
- Sega kuivained aeglaselt teise seguga kokku. Seejärel lisa rabarberitükid.
- Vala tainas vormi ning lase sellel umbes 50–55 minutit küpseda, kuni keeks on pealt kuldpruun.
- Enne söömist lase keeksil umbes 10 minutit jahtuda.
Retsept pärineb Kim's Cravingsi toidublogist.
Roosa rabarberilimonaad
Tavalise morsi asemel on suvel mõnus serveerida hoopis jahutavat rabarberilimonaadi!
Vaja läheb:
- 1 suur vars rabarberit (tükeldatud)
- 157 ml suhkrut
- 800 ml vett (millest 230 ml rabarberi keetmiseks)
- 4–6 sidruni mahla
Valmistamine:
- Lisa rabarber, suhkur ja 230 ml vett kastrulisse ja lase sellel umbes 5–10 minutit podiseda, kuni rabarber on väga pehme.
- Eemalda pott pliidilt ning lase umbes 10 minutit jahtuda. Seejärel kalla segu läbi sõela kaussi. Sõelale jäänud rabarberitükid võib minema visata.
- Läbi sõela lisa ka sidrunite mahl.
- Lisa ülejäänud vesi ning sega. Serveeri jääga.
Retsept on pärit Blossom to Stem toidublogist.
Jahutav rabarberijäätis
Kuigi jäätise tegemine on tavaliselt aeganõudev töö, siis selle jäätise saab valmis eriti kiirelt ja lihtsalt!
Vaja läheb:
- 3 suurt vart rabarberit
- 350 ml suhkrut
- 1 tl sidrunimahla
- 240 ml vahukoort
Valmistamine:
- Pista viilutatud rabarber ja suhkur kastrulisse ning kuumuta seda umbes 10–12 minutit. Kui rabarber on pehme ja suhkur sulanud, lase segul jahtuda.
- Seejärel pane segu kannmikserisse, köögikombaini või püreesta saumikseriga. Kui segu on ühtlane, pista see umbes 15 minutiks külmkappi.
- Teises kausis vahusta vahukoor.
- Rabarberipüreesse lisa sidrunimahl ning seejärel sega püreesse vahukoor. Kalla segu vormi ning pista sügavkülma.
- Sügavkülmas peaks jäätis enne serveerimist seisma vähemalt 4–6 tundi.
Retsept on pärit OurTableForSeven blogist.
Pähkline rabarberiga hommikupuder
Miks süüa hommikuks igavat kaerahelbeputru, kui saab nautida ka hõrku ja lisanditega söögipoolist.
Vaja läheb:
- 240 gr tükeldatud rabarberit
- 2 spl suhkrut
- 2 spl vett
- 350 ml piima
- 60 gr kaerahelbeid
- 1,5 spl pruuni suhkrut
- 2 spl mandleid
Valmistamine:
- Kuumuta ahi 200 kraadini. Kui ahi on soe, lisa küpsetusvormis kokku segatud rabarberid, suhkur ja vesi. Kuumuta neid umbes 15 minutit.
- Samal ajal kuumuta kastrulis piim ning lisa sinna kaerahelbed ja pruun suhkur. Keeda helbeid umbes 5–7 minutit.
- Jaga puder kahte kaussi ning tõsta pudru peale küpsetatud rabarber ja mandlid. Serveeri kuumalt!
Retsept on pärit Pastry Affairi blogist.
Moos rabarberi ja maasikatega
Kui maasikamoos on juba liiga tavapärane, siis miks mitte lisada sellesse ka mõned rabarberitükid?
Vaja läheb:
- 1200 ml tükeldatud rabarberit (ehk umbes 3 suurt rabarberivart)
- 500 ml puhastatud ja poolitatud maasikaid
- 500 ml suhkrut
- 1 spl sidrunimahla
Valmistamine:
- Lisa kõik koostisosad ühte potti ning lase segul nõrgal kuumusel umbes tund aega podiseda.
- Kalla valmis moos purkidesse ning naudi seda pannkookidel, röstsaial või muude hõrgutistega.
Retsept pärineb Self Proclaimed Foodie blogist.