/nginx/o/2017/06/06/6755143t1hc13c.jpg)
Peaaegu kõigil meist on pudru keetmisel juhtunud, et kööki tagasi tulles on hõrgu hommikusöögi asemel ootamas meid hoopis põhjakõrbenud pott. Selle asemel, et potti aga tundide viisi leotada ja küürida, tasub proovida seda lihtsat nippi.
Peaaegu kõigil meist on pudru keetmisel juhtunud, et kööki tagasi tulles on hõrgu hommikusöögi asemel ootamas meid hoopis põhjakõrbenud pott. Selle asemel, et potti aga tundide viisi leotada ja küürida, tasub proovida seda lihtsat nippi.
Selleks, et pott taas puhtaks saada ei ole vaja muud kui liiter vett ja kaks supilusikatäit söögisoodat, vahendab TheKitchn.
Tegevuskäik on lihtne: lase vesi keema ning sega sinna sisse söögisooda. Pärast paariminutilist keetmist haara puidust lusikas (kindlasti mitte metallist) ning hõõru sellega kärsanud toidujäägid maha. Seejärel kalla vesi kraanikausist alla, loputa pott kuuma veega ning kuivata see paberrätiga kuivaks.
Nipp töötab nii kõrbenud pudru, sibula, mooside kui ka supijääkide puhul. Kui pott või pann on eriti suur, kasuta puhastamiseks topeltkogust. Tasub vaid silmas pidada, et iga liitri vee kohta kulub kaks supilusikatäit soodat.