Kui sa armastad pastat, kuid oled vähegi rohelise mõtlemisega, võib sulle ehk tunduda, et kogu pastakeeduprotsessi juures raiskad sa mõttetult palju vett. Samas ei ole sellega ju midagi muud pihta hakata, kui kraanist alla saata – on see ju tärklisest küllastunud.
Kaheksa kavalat viisi, kuidas taaskasutada pastakeeduvett
AOL toob meieni erinevad viisid, kuidas saad oma ökosüdametunnistusele pai teha ning pastakeeduvett taaskasutada.
Kasta sellega lilli
Uurijad viisid läbi mõned katsed ning avastasid, et kõrge mineraalide sisaldus keeduvees aitab taimedel-lilledel kasvada.
Kasuta seda pestovalmistamisel
Selleks kasuta sooja keeduvett – nii töötab see omamoodi liimina, mis muudab pesto mõnusalt kreemjaks.
Kasuta seda pitsataina ja leiva valmistamisel
Üks tärklist täis vee boonuseid on see, et see hoiab endas teatud maitsed. Nii saad anda oma pitsapõhjale ja kodusele leivale unikaalse ja hea maitse.
Leota selles ube ja teisi köögivilju
Kui sa paned (kuivatatud) oad üleöö pastakeeduvette likku, tänad sa end järgmisel päeval – nii on palju lihtsam ube, läätsi või herneid toidus kasutada.
Pese sellega musti nõusid
Kui sa lased mustadel nõudel pastakeeduvees liguneda, aitab tärklis mustust lagundada. Jah, see tõesti töötab!
Anna juustele läiget
Kui su juuksed on tuhmid, siis loputa neid pastakeeduveega. Lase sel mõjuda kümme minutit ning pese siis maha tavalise šampooniga. Oled tulemusest kindlasti üllatunud!
Kasuta seda köögiviljade aurutamisel
Kui sul on plaan köögivilju aurutada, siis sobib selleks pastakeeduvesi kenasti.
Kasuta seda supipõhjana
Ei tohiks tulla üllatusena, et pastakeeduveest saab hea puljongipõhja – selles juba leiduv tärklis toob muidu igavale supile uusi maitsenoote.