5 asja, mida tegelikult vannitoas hoida ei tohiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Vannitoas oleva soojuse ja niiskuse tõttu on seal bakterite levimiseks eriti soodne koht. Isegi kui sa ei kavatse näiteks hambaharja magamistoa öökapil hoidma hakata, kaalu vähemalt nende viie asja tõstmist vannitoast mujale. 

Ravimid

Kõikuv temperatuur ja kuumadest duššidest tulnud niiskus võivad ravimite kehtivusaega tunduvalt lühendada ning nende tõhusust vähendada, vahendab PureWow. Ravimite alla kuuluvad nii ibuprofeen kui ka näiteks rasedusvastased pillid. Kõiki tablette tuleks alati hoida jahedas ja kuivas kohas, näiteks köögikapis või öökapi sahtlis.

Foto: www.pexels.com

Meik ja meigipintslid

Nagu ravimite puhul, võib niiskus ja soojus lühendada ka meigiasjade eluiga. Samuti on eriti mugavad kohad bakteritele pesitsemiseks meigipintslid. Seetõttu tasub need niiskest vannitoast alati eemal hoida.

Foto: www.pexels.com

Lõhnaõlid

Sinu lõhnaõli hakkab tasapisi aeguma juba esimesest pihustamisest alates. Kui protsessile veel soojust ja niiskust lisada, rikneb ja kaotab parfüüm oma lõhna eriti kiiresti.

Foto: www.flickr.com

Žiletiterad

Kui žilett tükk aega niiskust peab taluma, võivad selle terad nüriks muuruda ning lõpuks roostetama hakata. Lisaterasid peaks alati hoiustama kuivas kohas, näiteks magamistoa sahtlis.

Foto: www.flickr.com

Elektroonika

Seda teavad ilmselt kõik, et niiskus ja elektroonika ei sobi kokku. Kui elektroonika pole mõeldud vannitoas kasutamiseks (näiteks elektrilised hambaharjad), hoia oma laadijad ja telefonid sellest ruumist eemal.

Foto: www.pexels.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles