Uskumatu, aga ainult kahest komponendist saab teha ülihea jäätise. Kõige tüütum osa retsepti juures on murelitest kivide välja võtmine, aga see tasub end ära, sest selle mõne minuti nokitsemise vastutasuks saad kõige luksuslikuma ja tervislikuma kausitäie jäätist, mida ettegi kujutada oskad, lubab toidublogija Kadri Raig.
Retseptisoovitus: mureli-banaanijäätis
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 200 g külmutatud banaanitükke
- 200 g mureleid
1. Võta banaan külmikust välja ja lase sel mõni minut sulada.
2. Puhasta samal ajal murelid kividest.
3. Pane mõlemad komponendid kaussi ja surista saumikseriga ühtlaseks jäätiseks.
4. Söö kohe!
NB! Banaanide külmutamiseks lõika neist 1-2 cm paksused viilud, külmuta need ühe kihina ning säilitamiseks kalla need karpi või kotti kokku - nii on neid sealt hea järjest võtta ja lisada smuutidesse või kasutada sellesama jäätise tegemiseks. See on ka hea viis üliküpsete banaanide ära kasutamiseks.