Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: lillkapsa-kikerherne karri

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Jaheda suveilmaga maitsevad natuke vürtsikad toidud eriti mõnusalt. Toidublogija Kadri Raigi karri on just selline – mitte karjuvalt terav, aga mõnusalt seest soojaks tegev.

Vaja läheb:

  • 1 keskmine lillkapsas
  • Pöidlasuurune jupp ingverit
  • 1 suur sibul
  • Korralik punt koriandrit
  • 1 punane tšilli
  • 1 spl õli
  • 1 tomat
  • 2 tl garam masalat
  • 1 purk kikerherneid
  • 1 sidruni koor ja poole sidruni mahl
  • 1 dl kookospiima

Lõika lillkapsas õisikutes ning podista neid keevas soolaga maitsestatud vees umbes 4 minuti jooksul. Kurna ja jäta ootama.

Haki ingver, sibul, tšilli ja korandri varreosa peenelt.

Kuumuta pannil õli ning prae maitsetaimi keskmisel kuumusel koos sutsu soolaga seni, kuni sibul on klaasjas ja terve köök lõhnab imeliselt.

Haki tomat umbes 1x1 cm kuubikuteks ja viska see pannile lisaks.

Lisa sinna ka garam masala ja riivi sidrunikoor.

Podista umbes 5 minutit.

Siis lisa pannile kookospiim, kurnatud kikerherned ning lillkapsas.

Kuumuta veel mõni minut, viimasena lisa sidrunimahl vastavalt maitsele.

Serveerimisel lisa ka eelnevalt alles jäänud koriandrilehed.

Head isu!

Märksõnad

Tagasi üles