Kõhnema rahakotiga boheemlased varsti enam Tallinnas kohta ei leia

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu Kalamajas.
Elu Kalamajas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Kallite kinnisvarahindadega Kalamaja piir nihkub järjest enam Kopli suunas, mistõttu pole kõhnema rahakotiga boheemlastel enam varsti kuskil elada.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul pole Kalamaja linnapoolne osa enam kümmekond aastat nii-öelda «päris» boheemlastele rahaliselt kättesaadav ja nad on pidanud üüride tõusmisel Kopli poole kolima. «Need, kes praegu Kalamajja kinnisvara soetavad, on pigem peenem ja rikkam trendirahvas, mitte nii-öelda nälgiva kunstniku tüüp,» rääkis Vahter.

Martin Vahteri sõnul oli Kalamaja mõtteline piir siiani Kungla tänav, hiljem Volta ja nüüd juba Erika tänav. «Järgmisena tuleb Sitsi ja kuna kõik need tänavad lähevad mõtteliselt juba Kalamaja alla, siis muutuvad sellega ka kallimaks,» rääkis Vahter.

Kinnisvaraeksperdi sõnul puksitakse madalama ostujõuga inimesed hinnatõusuga edasi Kopli poole. Võib-olla kümnekonna aasta pärast, kui Kopli ots ja liinid renoveeritakse ja täidetakse uusarendustega, ei pruugigi Põhja-Tallinnas soodsat kinnisvara enam leida,» ütles Vahter.

«Samas on inimeste rändamine ka hea, sest nii-öelda loovrahvas vuntsib oma asumid üles ja tekivad uued kultuurikeskused. Eks nad leiavad siis jälle uue koha, annavad sellele oma hinge ja lisaväärtuse. Nii näiteks saigi 2000ndatel Kalamaja areng alguse,» lisas Vahter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles