Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: suviselt jahutav külm kurgisupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig näitab ette, kuidas teha palava ilma toitu. See kurgisupp on mõnusalt jahutav, kreemine ja värske.

Vaja läheb:

  • 2 pikka kurki
  • Peotäis india pähkleid (umbes 25 g)
  • Veerandi laimi mahl
  • Soola

Serveerimiseks

  • Wakame vetikaid
  • Seesamiseemneid
  • Hakitud punast sibulat
  • Tšillit

Juhtnöörid

    1.    Leota india pähkleid vähemalt 10 minutit soojas vees (kui suudad ette mõelda, siis üle öö külmkapis).

    2.    Koori kurk ning kui soovid teha kaunistuseks kurgiroose, siis tõmba koorimisnoaga mõned pikad viilakad ning tõsta need esialgu kõrvale.

    3.    Haki kurk jämedalt ning viska koos leotatud pähklite ja laimimahlaga blenderisse ja töötle ühtlaseks.

    4.    Maitsesta saadud segu soolaga ning vajadusel lisa veel laimimahla.

    5.    Tõsta kannutäis külmikusse jahtuma, kuni lisandid ette valmistad.

    6.    Kurgirooside tegemiseks keera eelnevalt koorimisnoaga tõmmatud ribad elegantselt rulli.

    7.    Serveerimiseks tõsta supp kaussidesse ning tõsta peale maitse järgi wakame vetikaid, hakitud sibulat, tšillit ning seesamiseemneid.

Märksõnad

Tagasi üles