Brunch pole eestlastele harjumuspäraseks toidukorraks, kuid seda soovib Hakomaa muuta. Sestap pakutakse nüüdsest Mamos pühapäeviti hilist hommikusööki. Koht on tehtud külastajatele mõnusalt hubaseks, et rõhku pöörataks ikka sellele, mis läheb kõhtu, mitte niivõrd välisele.
Mõeldud on ka pere pisematele, kel tegevust jätkub – kas või seintele joonistamisega. «Lapsevanema süda võib rahulikuks jääda ka toidu osas, sest see on meil värske, kontrollitud ja läbimõeldud,» märkis Hakomaa.
Et kaasmaalastel oleks brunchi kergem omaks võtta, tekkis Mamo töötajatel ka idee otsida sõnale lühem ja vaimukam eestikeelne vaste kui «hiline hommikueine». Uue nimetuse leidmiseks on kohviku Facebooki-küljel välja kuulutanud lausa võistlus.
Hakomaa soovitab brunchi ka perekeskis korraldada ja annab selleks ise head eeskuju: kutsub sugulased-sõbrad külla – tulijaid on ajaga kogunenud nii palju, et väiksematel tuleb leppida kohaga aknalaual –, leiab kõigile köögis tööd ning laseb külalistel miskit head ka ise kaasa võtta.
Miks mitte alustada kombega juba sel nädalavahetusel ja katsetada näiteks Margiti koduseid brunchi retsepte?
Ricotta pannkoogid kirsi-Amaretto kastmes
- 200 g teralisemat ricotta kohupiima
- 2 muna
- 2 spl roosuhkrut
- 1 spl vanillisuhkurt
- näpuotsaga meresoola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 80 g spelta jahu
- 500-600 g sügavkülmutatud kirsse (sobivad ka konservkirsid)
- Amarettot ja suhkrut maitse järgi
Sega spelta jahu küpsetuspulbriga ning kõik ülejäänud ained retseptis omavahel. Prae või ja õli segus pannil mõõdukad väikesed koogid.