Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: kiire rosmariini-laimikana

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig näitab ette, kuidas grillihooajal võtta maksimumi oma ürdiaias kasvatatud rosmariinist.

Vaja läheb:

  • 4 kanafileed
  • 3 laimi
  • 4 korralikku rosmariinioksa
  • 0,5 dl oliiviõli
  • Soola

Juhtnöörid

1. Tükelda kana suupärasteks tükkideks ning pane suurde kaussi.

2. Eemalda rosmariiniokstelt enamus lehti, jäta otsa mõned alles, nii saad neid osaliselt grillvarraste asemel kasutada ja need näevad toredad välja.

3. Haki eemaldatud lehed peeneks ning lisa kanale.

4. Rulli laime kõigepealt vastu lauda, et mahlad vabastada, siis lõika need pooleks ning pigista neist mahl kana juurde. Laimipoolikud viska samasse kaussi.

5. Lisa kaussi ka oliiviõli ning korralikult soola.

6. Masseeri kätega korralikult segamini ning lase vähemalt veerand tundi (aga võib ka mitu tundi) maitsestuda.

7. Grillimiseks lüki liha varrastele ja rosmariiniokstele, võid lisaks samadesse varrastesse ka laimi lükkida, et sealt pärast hea mahla peale pigistada oleks ja grilli kõrgel kuumusel krõbedaks nii, et liha seest veel mahlane jääb.

Tagasi üles