Toidublogija Kadri Raig näitab ette, kuidas grillihooajal võtta maksimumi oma ürdiaias kasvatatud rosmariinist.
Retseptisoovitus: kiire rosmariini-laimikana
Vaja läheb:
- 4 kanafileed
- 3 laimi
- 4 korralikku rosmariinioksa
- 0,5 dl oliiviõli
- Soola
Juhtnöörid
1. Tükelda kana suupärasteks tükkideks ning pane suurde kaussi.
2. Eemalda rosmariiniokstelt enamus lehti, jäta otsa mõned alles, nii saad neid osaliselt grillvarraste asemel kasutada ja need näevad toredad välja.
3. Haki eemaldatud lehed peeneks ning lisa kanale.
4. Rulli laime kõigepealt vastu lauda, et mahlad vabastada, siis lõika need pooleks ning pigista neist mahl kana juurde. Laimipoolikud viska samasse kaussi.
5. Lisa kaussi ka oliiviõli ning korralikult soola.
6. Masseeri kätega korralikult segamini ning lase vähemalt veerand tundi (aga võib ka mitu tundi) maitsestuda.
7. Grillimiseks lüki liha varrastele ja rosmariiniokstele, võid lisaks samadesse varrastesse ka laimi lükkida, et sealt pärast hea mahla peale pigistada oleks ja grilli kõrgel kuumusel krõbedaks nii, et liha seest veel mahlane jääb.