Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Suvine retseptisoovitus: šokolaadi-kirsi toorkook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig tutvustab kooki, mis on täiesti taimne, ei sisalda gluteeni, laktoosi ega ka ühtki grammi valget suhkrut. Ainuke asi, kus siin mingit töödeldud kraami sees on, on glasuuriks kasutatud šokolaad.

Šokolaadi-kirsi toorkook (vegan)

Põhi

  • 75 g datleid
  • 75 g kookosjahu
  • Vajadusel suts vett

Täidis

  • 300 g India pähkleid
  • 60 g kakaovõid
  • 0,5 dl agaavisiirupit
  • 1 dl toorkakaod
  • 3 dl vett
  • Suts sool
  • 300 g kirsse
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Juhtnöörid

Alusta sellest, et pane datlid ja India pähklid (eraldi kaussides) umbes 12 tundi enne koogi tegema hakkamist külmkappi ligunema. Kui tahad kooki rutem, siis leota mõlemaid lihtsalt soojas vees vähemalt 10 minutit.

Põhi

Saumikserit kasutades püreeri leotatud datlid, seejärel lisa neile kookosjahu ning sega kõik ühtlaseks. Tulemus peaks olema märja liiva taoline puru - vajadusel võid lisada pisut vett.

Suru põhi küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 20 cm diameetriga koogivormi põhja.

Täidis

Sulata kakaovõi madalal kuumusel.

Samal ajal blenderda india pähkleid koos siirupi, vee, kakao ning sutsu soolaga, kuni saad ühtlase ja väga kreemise massi. Selleks kulub vähemalt 5 minutit.

Viimasena lisa sulanud kakaovõi ning blenderda ka see ühtlaselt massi hulka.

Puhasta kirsid kividest ning laota ühtlaselt koogipõhjale.

Seejärel vala vormi ka pähklimass ning silu pealt ühtlaseks.

Tõsta vorm vähemalt 4 tunniks sügavkülma, enne serveerimist võta vähemalt tund aega enne sulama. Pärast sulatamist säilita külmkapis.

Kui soovid pidulikumat varianti, siis kaunista sulašokolaadi kastetud kirssidega.

Tagasi üles