Pole midagi nukramat, kui avastamine, et mõni su veiniklaas on taaskord mõranenud või katki läinud. Selleks, et klaaside purunemist ära hoida ja head veinielamust saada, väldi pokaalide pesemisel neid vigu:
Neli viga, mida sa veiniklaase pestes teed
Hoiad pokaali varrest kinni
Veiniklaasi vars on selle kõige õrnem ja purunevam osa. Kui pokaali kraani all pesed, on seda parem kinni hoida hoopis ülevamalt poolt, kust klaas tegelikult tugevam on. Lisaks kui pokaal kraani all libedaks peaks muutuma, on sul suurem pind, kust kinni haarata.
Kasutad liiga kuuma vett
Tahad küll, et pokaalid võimalikult puhtaks ja bakteritevabaks saaks. Kahjuks võib aga kuum vesi põhjustada klaasi pragunemist. Tegelikult tuleks veinipokaale pesta toasooja veega.
Kasutad lõhnaga nõudepesuvahendit
Sidrunilõhnaline nõudepesuvahend võib küll mõnusana tunduda, kuid kui seda veinipokaalide pesemiseks kasutad, võib see sinu järgmisele veinisõõmule veidra järelmaitse jätta. Pokaalide pesemiseks eelista pigem looduslikke ja lõhnatuid vahendeid.
Lased klaasidel õhu käes kuivada
Kui pokaalid on loputatud, tahaks need lihtsalt resti peale kuivama jätta. Tegelikult võivad aga vees sisalduvad mineraalid jätta õhu käes kuivades klaasile plekid. Niisiis tuleks pokaalid kohe pärast pesemist üle kuivatada. Et klaasid eriti säravad jääksid, poleeri need üle mikrokiudlapiga.