Kasulik teada: need lõikelilled peavad vaasis eriti kaua vastu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõikelilled
Lõikelilled Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kes meist ei tahaks, et lõikelilled vaasis võimalikult kaua vastu peaksid? Järgmine kord lilleõisi ostes pea neid ilusaid taimi meeles:

Inkaliiliad

Inkaliilia
Inkaliilia Foto: www.flickr.com

Need värvilised ja kaunid lilleõied peavad vastu lausa kuni kaks nädalat. Inkaliiliad tarbivad aga rohkelt vett, niisiis tasub neile vaasi iga päev värske vesi panna. 

Kasulik nipp: inkaliilia rohelised lehed muutuvad kollaseks enne, kui õied on ära õitsenud. Närbunud lehed tuleb vaid eemaldada ja lilled näevad taas värsked välja.

Nelgid

Nelgid
Nelgid Foto: www.flickr.com

Nelgid võivad tunduda küll liiga igava ja tavapärasena, kuid tegelikult saab neid rõõmsavärvilisi ja rahakotisõbralikke lilli vägagi stiilselt vaasi sättida. Kui nelkidel alumised lehed eemaldada ja neile korralikult vett anda, võivad need vastu pidada lausa kuni kolm nädalat.

Laugud

Laugud
Laugud Foto: www.flickr.com

Vaasililledele mõeldes tavaliselt laugud pähe ei tulegi. Tegelikult on need aga vaasis väga armsad ja huvitavad õied. Lisaks sellele püsivad need ilusana kaks kuni kolm nädalat. Vett tasub neil aga tihti vahetada, muidu võib see hakata lõhnama sibula järgi.

Krüsanteemid

Krüsanteemid
Krüsanteemid Foto: www.flickr.com

Need lilled on parim valik, millele raha kulutada: krüsanteemid peavad vastu 25 kuni 30 päeva. Selleks, et neid kauem värskemana hoida, tasub osta pika varrega lilled ja neil iga paari päeva tagant varreotsi lõigata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles