Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Retseptisoovitus: suvised maasikakuulikesed

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig on kirglik kodukokk ja talle meeldib ka serveerimisega vaeva näha. Kui sul see silma särama ei löö, võid sama retsepti järgi teha ühe suure koogi.

Suvised maasikakuulikesed

Vaja läheb:

  • 100 g India pähkleid (leotatud vähemalt 4 tundi)
  • 150 g värskeid maasikaid
  • 20 g mett
  • 20 g kakaovõid
  • Kaunistuseks basiilikut, söödavaid lilleõisi

Juhtnöörid

Sulata kakaovõi ja mesi nii madalal kuumusel kui võimalik.

Puhasta maasikad.

Blenderis või äärmisel juhul saumikseriga surista kokku kõik koostisosad, kuni saad ühtlaselt siidise püree.

Kui sul on juhuslikult olemas silikoonist poolkera kujulised vormid, siis vala segu neisse. Kaunistuseks võid vormi põhja panna söödavaid lilleõisi või basiilikulehekesi. Kui sul ümaraid vorme ei ole, siis ära lase end sellest segada ja vala segu suvalise kujuga vormi. Kui vorm silikoonist ei ole, siis soovitan selle eelnevalt toidukilega katta, et magustoitu pärast lihtsam kätte oleks saada.

Vahet pole, milliseid vorme kasutad, aseta need nüüd igal juhul vähemalt neljaks tunniks sügavkülma tarduma.

Enne sööma hakkamist võta magustoit vähemalt 20 minutit varem välja, et see soojeneda saaks.

Suurt vormi kasutades lõika see näiteks ruudukesteks. Kui kasutasid ümmargusi vorme, siis võid mõned poolikud omavahel kokku sulatada - selleks soojenda näiteks üks potipõhi kuumaks, aseta üks poolkera põhjaga mõneks sekundiks vastu potipõhja ja sulata nii pooled kokku.

Serveerimisel sobivad siia juurde imehästi värsked maasikad ja basiilikulehed.

Kui oled eriti tubli, siis võid serveerimisel lisada ka «basiilikuliiva». Selleks võta suur peotäis basiilikut ja umbes 1 dl mandlijahu ning surista see saumikseri abiga ühtlaseks «liivaks».

Tagasi üles