Muhu saare ühes servas, Simisti külas peab Soome tele- ja kokandustäht Sikke Sumari juba kaheteistkümnendat suve Nami Namaste kokandustalu. Arter käis uurimas, kuidas ta küpsetab üle Soome kuulsaid krõbeda koorikuga hommikukukleid ning sulatab ühte Muhu maitset ja Itaalia köögi võnget.
Tellijale
Muhu, Itaalia ja Skandinaavia ühes köögis koos
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Millal see värske kartul ometi tuleb?! Käin neid iga päev vaatamas ja muudkui ootan,» kurvastab soomlanna Sikke Sumari tänavuse jaheda suve üle ja osutab oma Nami Namaste kokandustalu õuel aiamaa suunas. Lisaks kartulile kasvavad seal kõik muud majapidamises tarvilikud köögiviljad, salatid, maitsetaimed, marjad ja lilled. Rabarber, suvikõrvits, tomat, kurk, porgand, peet, lehtpeet, paksoi, lehtkapsas, sõstrad – kui nimetada vaid mõned. «Ja mahedalt, ei mingeid mürke,» rõhutab Sikke.