/nginx/o/2017/07/20/6910423t1h1237.jpg)
Muhu saare ühes servas, Simisti külas peab Soome tele- ja kokandustäht Sikke Sumari juba kaheteistkümnendat suve Nami Namaste kokandustalu. Arter käis uurimas, kuidas ta küpsetab üle Soome kuulsaid krõbeda koorikuga hommikukukleid ning sulatab ühte Muhu maitset ja Itaalia köögi võnget.
«Millal see värske kartul ometi tuleb?! Käin neid iga päev vaatamas ja muudkui ootan,» kurvastab soomlanna Sikke Sumari tänavuse jaheda suve üle ja osutab oma Nami Namaste kokandustalu õuel aiamaa suunas. Lisaks kartulile kasvavad seal kõik muud majapidamises tarvilikud köögiviljad, salatid, maitsetaimed, marjad ja lilled. Rabarber, suvikõrvits, tomat, kurk, porgand, peet, lehtpeet, paksoi, lehtkapsas, sõstrad – kui nimetada vaid mõned. «Ja mahedalt, ei mingeid mürke,» rõhutab Sikke.