Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Retseptisoovitus: suviselt külm tomatisupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig näitab, kuidas teha külmsuppi, mis on ideaalne suvel tööle kaasa võtmise toit, sest seda pole soojendada tarvis. Pane lihtsalt purgiga külmkappi ja kui õige aeg käes, siis pargipingile päikese kätte nautima!

Vaja läheb:

  • 800 g südasuviselt küpseid tomateid
  • 3 viilu (võib vabalt kuivanud olla) ciabatta’t
  • 1 lühike (ca 80 g) värske kurk (kooritud)
  • 0,5 (ca 50 g) punast paprikat
  • 0,5 (ca 50 g) punast sibulat
  • 2 spl väga head oliiviõli
  • 0,5 spl punase veini äädikat
  • Soola
  • Serveerimiseks hakitud köögivilju (kurki, paprikat, sibulat) ja veel pisut oliiviõli

Juhtnöörid

1. Tükelda kõik köögiviljad pisut väiksemaks ning viska blenderisse.

2. Surista ühtlaseks ning pudista sinna sisse sai, et see pisut pehmeneda saaks. Jära umbes 5 minutiks seisma.

3. Lisa blenderisse ka sool, õli ja äädikas ning surista nii ühtlaseks, et kõik tükid on kadunud.

4. Tõsta kann külma ning jahuta supp täielikult. Mida külmem seda parem, aga kindlasti ära seda külmuta.

5. Serveerimisel lisa krõmpsuvaid värskeid köögivilju ja nirista peale oliiviõli.

Tagasi üles