Kuus asja, mis oma köögikappidest välja viskama peaksid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögikappides pole mõtet kasutuid asju hoida
Köögikappides pole mõtet kasutuid asju hoida Foto: www.flickr.com

Kuigi köögikapp võib tunduda asjade hoiustamiseks hea kohana, pole mõtet see igasugust pahna täis koguda. Mõned esemed on kappide jaoks lihtsalt liiga suured, liiga harva- või hoopis liiga sageli kasutatavad.

1. Kandikud ja serveerimisalused

Kui sa just igapäevaselt oma kodus külalisi vastu ei võta, võid suured kandikud rahus panipaika või kasti hoiule panna, vahendab The Spruce. Kuna kasutad neid arvatavasti üpris harva, võtavad need köögikappides lihtsalt mõttetult ruumi. Samuti on neid oma suuruse tõttu tihti keeruline kappidesse paigutada.

2. Laualinad

Riidest salvrätikuid, uhkeid lauamatte ja laudlinasid on mõistlikum hoida pigem pesukapis, mitte köögikapis. Pole mõtet köögis ruumi raisata ja neid toidu või kodumasinate juures hoida. Kui aga kuskil mujal ruumi pole, paiguta linad kõige ülemisele riiulile, et midagi neile peale ei kukuks ega tilguks.

3. Kodumasinad, mida sa kunagi ei kasuta

Suhkruvatimasinad, vahvlirauad ja jäätisemasinad - kui sa neid kasutad, väga tore. Kui sa aga pole neid juba viis aastat kätte võtnud, on aeg need maha müüa või ära annetada.

Vahvliraud
Vahvliraud Foto: www.flickr.com

4. Kodumasinad, mida kasutad iga päev

Isegi kui tahad, et köögipinnad oleks alati võimalikult lagedad, pole mõtet igapäevaselt kasutatavaid vahendeid kappidesse peita. See aeg, mis sul rösteri kapist välja võtmiseks, juhtme harutamiseks ja kapile paigutamiseks kulub, saab palju mõistlikumalt ära kasutada. 

5. Dekoratsioonid

Kui sa tõesti lauda iga päev uhkelt ära ei kata ega kaunista, võid dekoratsioonid hoida karbis ja kuskil mujal kui köögikapis.

6. Ühekordsed nõud

Ilmselt ei kasuta sa ühekordseid nõusid igapäevaselt. Niisiis on mõistlik need teiste peoasjadega mõnda kasti või karpi kokku koguda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles