Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: kodune pesto salatisse ja võileiva peale

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig avaldab, kuidas ta teeb pestot, mis on tegelikult ülilihtne – paar minutit uhmerdamist ja ongi olemas. Tavaliselt pannakse pesto sisse ka küüslauku. Maitse asi!

Vaja läheb:

  • Umbes 1 dl tihedalt kokku surutud basiilikulehti
  • Paar keerdu meresoola
  • 1 spl röstitud piiniaseemneid
  • 1 spl värskelt riivitud parmesani
  • Õige pisut sidrunimahla
  • 3 spl ülihead oliiviõli

Juhtnöörid

Pane kõik basiilikulehed koos soolaga uhmrisse ning purusta kergelt.

Seejärel lisa ka juust ja seemned ning töötle kiiresti mitte väga ühtlaseks pastaks.

Maitsesta sidrunimahlaga ning sega kõik oliiviõliga mõnusalt kokku.

***

Muidugi võid pestot ka saumikseriga teha - siis pane kõik lihtsalt kaussi ja surista ühtlaseks. Aga mitte liiga kaua, sest siis tekib kuumus ja pesto võib pruunikaks muutuda.

Naudi kohe kas saial, tomati ja mozzarellaga salatis või sega pasta hulka - igatepidi on superhea!

Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Märksõnad

Tagasi üles