/nginx/o/2017/07/21/6912693t1hf857.jpg)
Blogi «Silja, Food & Paris» autori Silja Luide on loonud mõnusad retseptidest, milles aukohal keefir, kohupiim ja skyr.
Blogi «Silja, Food & Paris» autori Silja Luide on loonud mõnusad retseptidest, milles aukohal keefir, kohupiim ja skyr.
Kohupiimavorm skyri ja marjadega
Soovi korral maitseks: 1 tl vanilliekstrakti või jahvatatud kaneeli, 0,5 tl jahvatatud kardemoni; ühe sidruni või apelsini peenelt riivitud koor vms.
Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged soolaga tugevate tippudega vahuks. Teises kausis klopi visplit kasutades munakollased suhkruga lahti, lisa skyr, kohupiim ja jahu ning sega vispliga läbi. Viimasena lisa ettevaatlikult spaatliga alt üles tõstes munavalgevaht.
Vala segu kas küpsetuspaberiga kaetud või võiga määritud ja jahuga ülepuistatud umbes 20X20 cm suurusesse neljakandilisse vormi, silu pind ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 30-40 minutit. Lase jahtuda, lõika tükkideks ja naudi kas (toor)moosi või kisselliga või lihtsalt värskete marjadega.