Müüdid või tegelikkus: kas rott võib tõesti WC-potist üles ronida?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Vahel võivad mõned lood tunduda väga ebatõenäolisena, kuid tegelikult vastavad need tõele. Millised müüdid on aga täiesti absurdsed ja millised mitte?

Kas rott võib tõesti WC-potist üles ronida?

Vastus: Jah

Mis võiks olla hirmsam, kui see, et WC-potist ilmub järsku välja elus rott? Nimelt on see aga täiesti võimalik ja see National Geographicu video selgitab kõike: rott roomab tänaval kanalisatsiooni ja kasutab oma küüniseid, et mööda torusid üles ronida. Kuna WC-poti äravoolutorus on õhuaugud, saab rott seal vahepeal hinge tõmmata ja edasi ronida, kuni ta lõpetab sinu WC-potis.

Kas äikese ajal duši all olles võib elektrit saada?

Vastus: Jah

Kui siseruumides viibid, oled reeglina äikese eest kaitstud. Küll aga on sul risk, kui äikese ajal duši all või vannis oled: kui äike majja sisse lööb ja sina samal ajal torustikku, elektrijuhtmeid või muid elektrijuhte katsud, saad sa suure tõenäosusega elektrit. Halvimal juhul võib see aga saatuslikuks saada. The New York Times väidab, et see tõenäosus on küll väike, aga kindlasti mitte võimatu.

Äike
Äike Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kas päikesekreem võib grillimisel saatuslikuks saada?

Vastus: Ei

Kuigi päikesekreem on tuleohtlik, ei tähenda see, et seda kandes ise leekidele vastuvõtlikum oleksid. Müüdimurdjad testisid seda teooriat ja leidsid, et pärast kreemi peale kandmist oled tuleohtlikum vaid esimesel viiel sekundil, kuid pärast seda enam kreem leeke ei mõjuta.

Kas päikese käes vedelev koera veekauss võib tulekahju tekitada?

Vastus: Jah

Seda teavad ilmselt kõik, et luubi ja päikese abil on võimalik tuld teha. Tuleb aga välja, et tuld võib tekitada ka tavaline klaaskauss. Nimelt kirjeldab Scientific Americani artikkel, kuidas Washingtonis algas tulekahju just tavalisest koera klaasist veekausist. Kauss suurendas päikesekiiri, mis langesid puidust põrandale ja selle tagajärjel tekkis tulekahju. Tulekahju läks majaomanikule maksma rohkem kui 172 000 eurot.

Foto: www.flickr.com

Allikas: Apartment Therapy

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles