Pilk peale: viis väga erilist uusarendust Tallinnas

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Uusarendusi kerkib Tallinnasse hirmuärataval kiirusel, kuid paljud neist on üsna ühetaolised. Samas, kui hoolega otsida, leidub ka tõelisi pärle. Neile nüüd pilgu peale viskamegi.

1. Otto Maja

FOTO:
FOTO: Foto: KV.EE

Kotzebue tänavale kerkib järgmise aasta aprilliks Otto Maja, mis eristub väga tugevalt tüüpilistest kalamaja puumajadest oma maast laeni akende ja modernse joonega. Eriti ägedad on hoone kõige ülemise korruse kodud.

2. R. Tobiase 3

Foto: KV.EE

Kadriorgu ei kerki just tihti uusarendusi, nii et Tobiase 3 on eriline juba sellepoolest. Kuid lisaks sellele sobitub hoone, olgugi, et täiesti kaasaegne, hämmastavalt hästi miljööväärtuslikku piirkonda. 

3. Miljöö Maja Kassisabas

Foto: KV.EE

Nagu nimigi ütleb, pretendeerib ka see uusarendus hoolimata oma kaasaegsusest miljöösse hästi sobiva hoone tiitlile. Erilise ja üsna õdusa majaga on tegu kahtlemata.

4. Vega residents Mustakivi asumis

Foto: KV.EE

See kortermaja on väga eriline selle poolest, et korterite juurde kuulub kompleks, kus vaba aja veetmise võimalused, muuhulgas saunaga peoruumid, trennivõimalused ning laste mänguväljak. 

5. Madala 16 Stroomi rannas

Foto: KV.EE

14korruselisesse majja tuleb 88 korterit, kõrvutiasetsevaid kortereid on võimalik kokku ehitada. Kui traditsioonilises korterelamus on kõigi korruste korterid identsed püstakute kaupa, siis Madala 16 lahendus loob võimaluse paigutada erinevate suurustega kortereid hoone vertikaalteljele teineteisest sõltumatuna. Kõrgemate korruste korteritest avanevad vaated vanalinnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles