Tekita omale harjumus, et enne kui paned puu- või köögiviljad pesemiseks kraanikaussi, nokid neilt kõik kleepsu maha. Vahel on need väga väikesed ja märkamatud, kuid märjaks saades libisevad ruttu maha ja lipsavad torust alla. Seal kleepuvad need toruseintele.
Pärast küpsetamist laualt jahu pühkides viska jäägid kindlasti kas komposti hulka või prügikasti, sest jahu hakkab märjaks saades paisuma. Nii nagu riisi ja pasta puhul, ei ole ka väikesest jahukogusest palju lugu, kuid meelega ei tasuks seda kunagi kraanist alla lasta. Isetekkinud tainas ummistab torud väga kiiresti.
Kartuleid koorides pane tähele, et koored äravoolu ei satuks. Piisab vaid mõnest kartulikoorest, et toru läheks umbe. Kuna kartul sisaldab palju tärklist, kleepuvad selle koored torus kokku ja moodustavad pastalaadse olluse.
Puuviljasüdamed, kivid, seemned
Tõenäoliselt ei viska keegi virsikukivi kraanikaussi, kuid mõni võib arvata, et kirsikivi läheb alla küll. Tegelikult põhjustavad need palju probleeme, nagu ka õunaseemned, popkornikestad ja muud väikesed jäätmed, mis torud ära ummistavad.
Kuigi ravimid ja vitamiinid ei ummista torusid, on need keskkonnale mürgised. Äravoolu visatud ravimid rikuvad joogivett, saastavad siseveekogusid ja võivad tõsiselt loomi kahjustada. Säilivustähtaja ületanud ravimid tuleb viia tagasi apteeki.
Tänapäeval tehakse üha rohkem selliseid puhastusvahendeid, mis kahjustavad loodust vähem kui varem. Sellegipoolest on tooteid, mida ei tohiks kunagi üheaegselt kraanist alla valada. Näiteks tekivad toksilised gaasid, kui valgendiga samal ajal valada kraanikaussi ammoniaaki, äädikat või piiritust. Samuti ei tohi segada vesinikperoksiidi äädikaga.