Kas köögirätikuid peaks teistest riietest eraldi pesema?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Köögirätikud määrduvad ja saavad niiskust üsna kiiresti. Kas määrdunud rätikuid on aga mõistlik koos teiste asjadega pesta?

Köögirätikud saavad väga räpaseks, kuna tihti ei kasuta inimesed neid ainult nõude kuivatamiseks. Vahel pühitakse nendega kapilt leivapuru, kuivatatakse käsi, pühitakse oma laste suudelt moosiplekke jne. Kui seda kõike arvesse võtta, peaks tegelikult köögirätikuid vahetama tunduvalt sagedamini, kui sa seda ilmselt praegu teed - lausa üle päeva. 

Oletame aga, et pesed oma rätikuid piisavalt tihti. Kas seda peaks tegema teiste riietega koos, või peaks hoopis rätikud viskama pesumasinasse eraldi?

Koristusekspert Melissa Makeri sõnul võib tegelikult köögirätikuid pesta ka koos teiste puuvillaste riietega. Siiski Maker ise aga seda ei tee: «Peamine põhjus, miks köögirätikuid eraldi pesen on see, et sedasi on lihtsalt lihtsam,» rääkis Maker TheKitchnile. Kuna ekspert vahetab oma köögirätikuid puhaste vastu välja lausa peaaegu iga päev, tekib talle kiiresti kasutatud rätikute hunnik. 

«Hoian oma köögis rätikute jaoks eraldi mustapesukorvi. Kui see täitub, viskan need lihtsalt korraga pesumasinasse. Sedasi saan neid kõiki ka õigel kuumusel ja sobilike sätetega pesta,» rääkis naine. Samuti ei ole eksperdi sõnul rätikuid pärast pesemist nii tüütu kuivama panna, triikida ja voltida, kui need kõik üheskoos on ja pluusivarrukatesse või pükste vahele keerdunud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles