Mashable toob välja road, mis on läbi aegade olnud pigem rikaste pärusmaa, kuid mis praegu kuuluvad igapäevaste toitude hulka.
Keskajal oli soola väga raske saada ning suurte pidusöökide ajal asetati sool rikaste inimeste lauapoolele.
Enamiku selle eksisteerimise ajast on jäätis olnud toit, mis oli mõeldud vaid valitutele. Isegi veel 19. sajandi lõpus nimetati seda «peeneks jääks», mille valmistamine oli keeruline protsess ja mille võtsid ette vaid rikaste inimeste kokad.
Keskajal olid vürtsid midagi eksootilist, mis kättesaadavad vaid vähestele. Kuna need pärinesid Aasiast, tähendas nende toomine pikka teekonda, mis tõstis ka hinna kõrgele. 14. sajandil oli muskaatpähkel kallim kui kuld.
Läbi ajaloo on puuviljad olnud mõeldud vaid rikastele, ning mõned viljad olid väga kallid – näiteks ananassi peeti haruldaseks delikatessiks veel 18. sajandil, üks ananass maksis tänapäevases vääringus umbes 8000 eurot.
See, millist liha ja kui palju inimene oma toidulauale lubada sai, varieerus sotsiaalsete klasside vahel tugevalt, kuid vanade kreeklaste toidulaud oli peamiselt taimetoiduline. Vaid rikkad said lubada ka liha.
Pärast normannide vallutusi aastal 1066 kuulutati Inglismaa aladel välja kuninglikud metsaseadused, mis tähendasid, et vaid kuningas ja tema saatjaskond võisid jahti pidada ning metsloomad olid krooni omanduses. Need seadused kehtisid sadu aastaid, see aga tähendas, et hirveliha kuulus vaid kuningate toidulauale.