Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kasulik lugemine: üheksa käsku kööki

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Suur hulk inimesi veedab köögis üsna palju aega, seetõttu on see väga oluline osa kodust. Et toimetamine köögis sujuks, pea meeles neid lihtsalt nõuandeid.

1. Igal asjal olgu oma kindel koht, see aitab köögi korrashoiule palju kaasa. Leia pottidele-pannidele koht pigem kinnises kapis, siis ei kogu nad tolmu.

2. Hoia köögi õhk puhtana. Aurude ja lõhnade piiramiseks kata valmis toidud kohe kaanega.

3. Potid ja pannid aseta pliidile alati nii, et sa neid möödaminnes või kiiret liigutust tehes maha tõugata ei saaks.

4. Toidu valmistamiseks tee plaan ja jälgi seda, siis on kindel, et kõik valmib õigeaegselt.

5. Kontrolli toiduainete tagavarasid ja täienda pidevalt.

6. Enne toiduainete sisseoste tee kodus nimekiri, siis võid kindel olla, et midagi ei ununenud.

7. Õnnetusjuhtumiteks, mis võivad olla põhjustatud kuumast veest, tulest või aurust, hoia alati käepärast esmaabivahendeid.

8. Pajakinnaste valikul eelista võimalikult suuri, kuhu terve käsi ära mahuks, siis ei ole karta põletusville.

9. Kui sa kasutad köögis puukütet, siis jälgi, et puudekast asetseks pliidist võimalikult eemal.

Märksõnad

Tagasi üles