Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Hõrkjas kaerapuding banaani ja mustikatega erksa päeva hommikueineks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hommikusöök on sinu päeva kõige tähtsam toidukord. Et eesootav päev hoo sisse saaks, peaks tervislik hommikueine sisaldama veerandi päevasest energiavajadusest. Ning miski ei tõsta tuju rohkem, kui magusad maitsed. Allolev retsept viib lihtsalt keele alla!  

Vaja läheb:

1 küps banaan

0,5 dl oliiviõli

1 dl hapukoort

2 pk (a 45 g) Veski Mati kaerahelbe-kiirputru mustikatükkidega

1 tl küpsetuspulbrit

Mustikaid (kas värskeid või külmutatuid)

Valmistamine:

Püreesta banaan. Sega kokku banaanipüree, õli ja hapukoor. Puista hulka Veski-Mati kiirpudru pakendite sisu ja küpsetuspulber. Sega ühtlaseks tainaks. Lase tainal oma 10 minutit seista, selle ajaga ta pakseneb veidi.

Jaga tainas vormikestesse (olenevalt vormide suurusest saad 2 või 3 pudingut). Puista peale mustikaid. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 minutit. Naudi soojalt või jahtunult.

Tagasi üles