Toidublogija Kadri Raig teab palju võimalusi, mida teha suvikõrvitsast. Üks neist on veganikook, mida küll ahjusoojalt hästi süüa ei saa. Parim on see kook jahtunult.
Retseptisoovitus: suvikõrvitsa-šokolaadikook
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 2 üliküpset banaani (umbes 200 g)
- 130 g pähklivõid
- 50 g vahtrasiirupit
- 1 tl vanilliekstrakti
- 1 dl (loomulikult ilma suhkruta) kakaod
- 700 g riivitud suvikõrvitsat
- 2 tl küpsetuspulbrit
- Suts soola
- Vormi määrimiseks kookosõli ning üle puistamiseks veel pisut kakaod
Juhtnöörid
1. Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
2. Määri vorm õhukese kihi kookosõliga ning puista üle kakaoga. Hoia vormi taigna tegemise ajal külmikus.
3. Purusta banaan ühtlaseks pudruks ning sega kokku pähklivõi ja vahtrasiirupiga.
4. Lisa samasse kaussi 1 dl kakaod ja vanill ning sega ka see segamini.
5. Lisa riivitud suvikõrvits, sega ühtlaseks.
6. Viimasena sega tainasse küpsetuspulber ja näpuotsatäis soola.
7. Vala tainas vormi, silu ühtlaseks ning küpseta umbes 40 minutit.
8. Enne lahti lõikamist lase koogil vormis täielikult jahtuda! Kõige paremini maitseb see järgmisel päeval külmkapikülmalt.