- 1 suurem sibul
- 2 sellerivart
- 1 spl õli
- 800 g puhastatud suvikõrvitsat
- 0,5 dl kuuma vett
- Soola-pipart
1. Tükelda sibul ning seller väikesemaks ning pane need õli ja pisukese soolaga keskmisele kuumusele klaasistuma.
2. Samal ajal puhasta suvikõrvits - suurema võid koorida (kuigi pole hädavajalik) ning sellest pehme seemneosa eemaldada. Väikesema lihtsalt umbes 2x2 cm tükkideks lõigata.
3. Viska suvikõrvits potti muu kraami juurde, kalla seltsiks ka vesi ning kata pott kaanega kuni suvikõrvits pehme. No üle 7 minuti sellega küll ei lähe.
4. Seejärel surista supp saumikseriga ühtlaseks ning maitsesta soola ja pipraga.
5. Serveeri kohe näiteks praetud kukeseentega.