Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: suvikõrvitsa-püreesupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Sügisel tuleb süüa seda, mida on kõige laiemalt käes - suvikõrvitsat. Toidublogija Kadri Raig näitab ette, kuidas teha sellest maitsvat ja lihtsat püreesuppi. Supi peale võib laduda igasugust kraami – kukeseeni, krõbedaid saiakuubikuid, röstitud seemneid, mõnda juustu… valikuid on lõputult!

Vaja läheb:

  • 1 suurem sibul
  • 2 sellerivart
  • 1 spl õli
  • 800 g puhastatud suvikõrvitsat
  • 0,5 dl kuuma vett
  • Soola-pipart

Juhtnöörid

1. Tükelda sibul ning seller väikesemaks ning pane need õli ja pisukese soolaga keskmisele kuumusele klaasistuma.

2. Samal ajal puhasta suvikõrvits - suurema võid koorida (kuigi pole hädavajalik) ning sellest pehme seemneosa eemaldada. Väikesema lihtsalt umbes 2x2 cm tükkideks lõigata.

3. Viska suvikõrvits potti muu kraami juurde, kalla seltsiks ka vesi ning kata pott kaanega kuni suvikõrvits pehme. No üle 7 minuti sellega küll ei lähe.

4. Seejärel surista supp saumikseriga ühtlaseks ning maitsesta soola ja pipraga.

5. Serveeri kohe näiteks praetud kukeseentega.

Tagasi üles