Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Kolm meetodit, kuidas saada võimalikult krõbedat peekonit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Peekon.
Peekon. Foto: Vida Press

Peekon teeb kõik toidud paremaks ja õnneks on seda ka väga lihtne valmistada. Peekonit saab teha kas pannil, ahjus või mikrolaineahjus.

Kõige lihtsam on peekonit praadida pannil, kuid sel on üks oluline miinus - rasv. Puhtust aitavad hoida kõrgete äärtega pann ja põll. Laota peekoniviilud ükshaaval keskmise kuumusega pannile. Kuna peekon tõmbub kokku, võivad viilud ka veidi üksteise peal olla. Keera peekonit praadides korduvalt ringi.

Peekoni praadimise aeg sõltub viilu paksusest ja panni kuumusest. Kui peekon saab valmis, tõsta viilud köögipaberile nõrguma, et liigsest rasvast vabaneda.

Kui peekonit on palju, on seda mugavam, valmistada ahjus. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Kata pann fooliumiga, et sellesse rasva koguda. Peekoniviilud aseta ükshaaval pannile tõstetud restile, et need oma rasvas ei ujuks.

Viie minuti möödudes kontrolli, kuidas peekon küpseb. Umbes kümne minuti pärast keera peekoniviilud ümber ja tõsta ahjupann kõrgemale. Küpsemisaeg sõltub peekoniviiludest ja sellest, kui krõbedat liha soovid. Valminud peekoni võid veel köögipaberile nõrguma panna.

Peekonit saab küpsetada ka mikrolaineahjus. Selleks kata taldrik 3-4 kihi köögipaberiga ja aseta sellele 4-6 peekoniviilu, millele aseta veel kaks köögipaberit. Küpseta peekonit mikrolaineahjus suurima kuumuse juures kaks minutit. Seejärel kontrolli, kuidas liha küpseb.

Kui su ahjus taldrik ise ei pöörle, keera taldrikut või säti peekoniviile ümber, et need küpseksid ühtlasemalt. Mikrolaineahjus ei kulu peekoni küpsetamiseks rohkem kui viis minutit ja koristamine on väga lihtne.

Vaata ka videot!

Märksõnad

Tagasi üles