Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: õpi tegema pelmeene nagu jaapanlane

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Bolognyoza’d ehk Jaapani gyoza-pelmeenid.
Bolognyoza’d ehk Jaapani gyoza-pelmeenid. Foto: Lauri Laan

Restoran Tokumaru kokk Christopher Hipp Kuut avaldab enda loodud retsepti, mida saab igaüks ise kodus järgi proovida ning ka sel pühapäeval Solarises toimuval Jaapani toidutänaval mekkida.

Bolognyoza’d ehk Jaapani gyoza-pelmeenid ja natuke Itaaliat (neljale)

Täidise valmistamiseks läheb vaja:

  • 100 grammi veisehakkliha
  • 3 tomatit
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 punane tšilli
  • Maitse järgi tumedat sojakastet

Valmistamine: 

Prae hakkliha, peeneks tükeldatud tšilli ja küüslauk pannil. Keeda ja püreesta tomat ning sega hakkliha hulka. Maitsesta segu tumeda sojakastmega. 

Pelmeenitaina tegemiseks läheb vaja:

  • 200 grammi jahu
  • 30 grammi pestot
  • Vett

Valmistamine: 

Sega jahu hulka pidevalt söögipulkadega segades vett, nii, et tainas jääks kergesti rullitav — mitte liiga kleepuv, ega ka liiga jahune. Lisa pesto ja sega korralikult läbi. Rulli tainas õhukeseks ning vormi pelmeenivormi või tassipõhja abil sobivad sõõrid. Aseta taina keskele täidis ning vajuta pelmeenid sõrmedega kokku.

Praadimiseks läheb vaja:

  • Seesamiõli

Valmistamine: 

Vala pannile seesamiõli ja prae pelmeene keskmisel kuumusel, kuni nende alumine pool on krõbe ja kuldkollane, pealmine osa aga pehme. Lisa pannile umbes sentimeeter vett ja hauta veidi kuumust alandades, kuni vesi on kadunud. Serveeri meelepärase kastmega.

Tagasi üles