Orkaan Irma teele jäänud koduomanike elu teeb raskeks üks karm viga

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutus Floridas pärast orkaan Irmat.
Üleujutus Floridas pärast orkaan Irmat. Foto: SCANPIX

Miks on möödunud nädala lõpul Floridas orkaan Irma teele jäänud koduomanike elu nii raske? Sest muretusest on nad varasemalt teinud ühe ränga vea.

Nimelt puudub enamikul sealkandis räsida saanud kodude omanikest üleujutusevastane kodukindlustus, mistõttu neil pole lootustki kahjude hüvitamisele, vahendab New York Post. 

Kõigist orkaani teele jäänud majapidamistest oli vaid 42 protsendil korralik kindlustus, mis katab ka üleujutusega seotud kahjud. 

Sealsed kindlustusfirmad ja pangad tunnevad inimestele kaasa, kuid kinnitavad kõik, et igale koduostjale räägitakse juba tehingut tehes, et rannikuäärses piirkonnas elades on üleujutusevastane kindlustus tungivalt soovitatav. Paraku, nagu näha, võtavad soovitust kuulda vaid alla poole kõigist koduomanikest. 

Irmast saab ilmselt läbi aegade kõige kulukam torm, mis Ühendriike räsinud, ning enamik kuludest tuleb kanda koduomanikel endal. Täpsed kahjud ja kulud on veel kokkuarvutamisel ning lõplikku summa selgumine võtab ilmselt aega - kindlustusfirmad on esialgu ametis augustis Texases möllanud tormi kahjude käsitlemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles