Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Itaaliapärane ahjuvorm pasta ja köögiviljadega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Bonduelle

Itaalia köök (vähemalt see, mida tunneb enamik) on üsna lihtne. Itaallased eelistavad lihtsat, liialdusteta toitu. See retsept on kohandatud meie maitsetega ja tulemus on suurepärane. Proovi ise!

4 portsjonit
Valmistamisaeg: 45 min

1 pakk köögiviljasegu Bonduelle Vapeur "Italian Mix"

250 g täisteramakarone

100 g hästisulavat juustu

100 g peenestatud kuivikuid

1 klaas piima

3 spl jahu

40 g võid

1 loorberileht

sool, pipar

Artikli foto
Foto: Bonduelle

Kuumuta ahi 140 kraadini.

Sulata puhtas praepannis või, lisa jahu, prae, segades vispliga. Lisa soe piim, kuumuta keemiseni, pidevalt segades vispliga. Lisa loorberileht, maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud pipart.

Artikli foto
Foto: Bonduelle

Riivi juust peenelt ja sega kuivikutega.

Artikli foto
Foto: Bonduelle

Keeda makaronid „al dente“ seisundini, vala vesi välja. Lisa ülessulatatud köögiviljad, sega. Täida saadud seguga ahjuvorm. Peale vala jahukastet ja raputa kuivikuid juustuga. Küpseta ahjus 30 minutit.

Artikli foto
Foto: Bonduelle
Artikli foto
Foto: Bonduelle

Serveeri kohe.

Artikli foto
Foto: Bonduelle
Tagasi üles