Noore pere rõõm uuest kodust sai kiirelt karmi lõpu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Clare Murtough oma uues majas.
Clare Murtough oma uues majas. Foto: SWNS.com/Scanpix

Endale kopsaka summa eest maja soetanud noore pere õnn jäi üürikeseks, kui neid kohe pärast sissekolimist ränk õnnetus tabas.

Kui Clare Murtough ja tema kaaslane Jose ning nende kolm last endale Suurbritanniasse Swindonisse kauaigatsetud maja ostsid, olid kõik viis pereliiget õnne tipul. Rõõmu ei jätkunud aga kauaks, sest vaid loetud päevad pärast sissekolimist varises sisse vahelagi - seda hoolimata tõsiasjast, et enne tehinguni jõudmist olid ehituseksperdid maja üle vaadanud ja selle suurepärases seisus olevaks hinnanud, vahendab Daily Mail.

Perele unistuste koduks olema pidanud probleemne maja.
Perele unistuste koduks olema pidanud probleemne maja. Foto: SWNS.com/Scanpix

Asja uurima hakates selgus, et maja on kaugel heas seisukorras olevast ehitisest: tapeedikihid, millega tubade seinad kaetud olid, varjasid suuri pragusid. Katuse kandekonstruktsioonid olid kõvasti niiskuskahjustusi saanud ja pehkinud. Maja poleks tohtinud sellises seisus olevana müüa, ammugi mitte summa eest, mis pere selle eest välja käis: ostuhinnaks kujunes 290 000 naela ehk 328 725 eurot.

Kõvasti on kahjustada saanud ka verandakatuse laetalad.
Kõvasti on kahjustada saanud ka verandakatuse laetalad. Foto: SWNS.com/Scanpix

Clare´i hinnangul võib tegu olla kokkumänguga maja endiste omanike ja niinimetatud ehitusekspertide vahel, kes pangale ametliku hinnangu esitasid. Ta ütleb, et spetsialistisilmal olnuks võimatu nii suurtest puudustest mööda vaadata. Samuti on selge, et märke kahjustustest oli üritatud peita: näiteks suurematele seinapragudele oli järjest selga tõmmatud mitu samasuguse tapeedi kihti, ilmselt kindlustamaks, et kihid võimalikule rebenemisele vastu peaks.

Peidetud, aga tänaseks juba väljapuhastatud praod toaseintes.
Peidetud, aga tänaseks juba väljapuhastatud praod toaseintes. Foto: SWNS.com/Scanpix

Praegu on pere pidanud remonttöödeks lisaks välja käima veel 4500 eurot ja sellega kulud kindlasti ei piirdu. Kes ja kuidas neile väljaminekud hüvitab või mis majast üldse edasi saab, pole veel selge. Endiselt omanikelt ja eksperthinnangu koostanud firmalt pole õnnestunud kommentaari saada.

Kas sina oled kinnisvara ostmisega alt läinud? Millised on kõige ebameeldivamad üllatused, mis pärast tehingut päevavalgele on tulnud? Või tead rääkida mõne tuttava vastavasisulise loo? Anna meile teada kommentaarides, meie Facebooki-lehel või anonüümse vihjena SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles