Kaks korda rünnanud majavamm ajas Eesti pere pankrotti (4)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majavamm põrandaliistu vahelt välja kasvamas.
Majavamm põrandaliistu vahelt välja kasvamas. Foto: Kalle Pilt, Eesti Mükoloogiauuringute Keskus

Kui armas kodu ähvardab mitte üks, vaid suisa kaks korda kätte ära hävida, tuleb olukorra päästmiseks investeerida uskumatuid rahasummasid. Mis saab siis, kui seda raha pole kusagilt võtta?

Paar nädalat tagasi kirjutas Postimees sellest, kuidas kaks noort Eesti peret majavammiga võitlevad. Seepeale võttis meiega ühendust üks majaomanik, kelle kallist kodu on vamm suisa kaks korda rünnanud. Tõrje- ja remonditöödega seotud kulutused on olnud nii suured, et praeguseks on pere pankrotis. Paistab, et abi pole aga kusagilt tulemas.

Rein räägib, et 2013. aastal soetasid nad SEB panga kodulaenuga Otepääle maja, mille täielikult ja hoolikalt renoveerisid. Vamm ei ilmutanud ennast kusagil, isegi hallitust ei hakanud kordagi silma. «Saime uues majas elada vaid aasta, kui hakkasime maja koridoris tundma imelikku hapukat seenelõhna ja varsti oli tunda, et koridori ja köögi põrand oleks nagu kummis, üles kerkimas,» ütleb Rein. Pere rääkis toimuvast ehitajatele, kes võtsid koridoris ühe nurga lahti ja sellest piisas – seal ta täies hiilguses oligi, hirmuäratav seenetaoline moodustis.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles