Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kas teadsid: lõikelaua puhastamiseks ei piisagi vaid veest ja seebist (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõikelaud.
Lõikelaud. Foto: Pexels / CC0 Licence

Lõikelaud on kesksel kohal igas majapidamises, vahendab housebeautiful.com. Toiduvalmistamisel on see ilmselt esimene abivahend, mida kasutad ning seetõttu tulebki piinliku täpsusega jälgida ka selle puhastamist.

Ka kõige intensiivsema küürimise ja mitmete nõudepesumasina pesutsüklitele järel on su lõikelaud ilmselt bakteritest lookas. Ükskõik kui kuuma vett sa ka ei kasutaks, tavaline nõudepesuvahend ei ole lõppkokkuvõttes oma tööülesannete kõrgusel. 

Lõikelaua süvapuhastuseks on vaja midagi enamat - tugevatoimelist valgendit, mida on soovitatav kasutada pärast igat lõikelaua kasutuskorda. Valgendi on desinfitseeriva toimega, hävitades koheselt bakterid ning välistades kahjulike mikroobide sattumist su toidulauale.

Tagasi üles